Web Analytics Made Easy - Statcounter

زکریا یوسفی پژوهشگر، آهنگساز و نوازنده سازهای کوبه‌ای در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی بیان کرد: در این چند وقت که ویروس کرونا موجب تعطیلی و توقف بسیاری از فعالیت‌های هنری شده، من هم تلاش کردم تا از این فرصت بهترین استفاده را کنم. به همین منظور مشغول نوشتن کتابی با موضوع «موسیقی سماع» شدم که به نوعی موضوع پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد من است که به دلیل اهمیت فراوانی که برایم دارد، تصمیم دارم آن را در قالب یک کتاب منتشر کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در کنار این کارهای پژوهشی مدتی است مشغول ضبط و تولید چند قطعه موسیقایی در حوزه آوازهای کردی هستم که قرار است در قالب چند تک آهنگ مختلف پیش روی مخاطبان قرار گیرد. آنچه در تولید این قطعات فارغ از موضوع نوازندگی برایم اهمیت دارد، تجربه خوانندگی است که در این سال‌ها به صورت جسته و گریخته روی آن تمرکز داشتم. اما به دلیل اینکه نوازندگی وقت زیادی را از من می‌گرفت نمی‌توانستم به صورت کامل روی این ماجرا متمرکز باشم. اما در این ماه شرایطی ایجاد شده که بتوانم بر اساس تجربه‌هایی که در حوزه‌های مختلف موسیقی و آلبوم قبلی به دست آوردم نوعی از موسیقی را تجربه کنم که برایم تازگی دارد و فکر می‌کنم می‌تواند برای مخاطبان نیز جالب توجه باشد.

یوسفی اظهار کرد: امروز برای تولید آلبوم در ایران شرایط خوبی نداریم چرا که یک هنرمند وقتی اقدام به تولید آلبوم می‌کند، به دلیل فقدان نظام اقتصادی هدفمند و بدون پشتوانه در موسیقی شرایط دردناکی را تجربه خواهد کرد که جز شکست و سرخوردگی در اغلب موارد برای او دستاوردی ندارد. از این روز من شخصاً ترجیح می‌دهم اگر قرار است اثری از من در جامعه مخاطب معرفی شود متمرکز بر تک آهنگ باشد که هم نگرانی من را از مسائل اقتصادی این حوزه کم می‌کند و هم موجب می‌شود تا شنونده فرصت بیشتری برای شنیدن اثرم داشته باشد.

این نوازنده سازهای کوبه‌ای در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در این مدت همکاری‌های مستمری با حسام ناصری، علیرضا قربانی و علیرضا افکاری داشتم که برخی از این پروژه‌ها در هفته‌های گذشته منتشر شده و برخی دیگر هم در نوبت انتشار است. به هر حال تمامی این فعالیت‌ها مبتنی بر تجربیات جدیدی است که برخی از آن‌ها اقتباس از ملودی‌های موسیقی اقوام ایران و برخی دیگر هم مبتنی بر تلفیق موسیقی‌هایی از جمله موسیقی الکتروآکوستیک و مواردی مشابه است که برای من دربرگیرنده اتفاقات و تجربیات جدیدی است که امیدوارم مخاطبان نیز از این تجربه‌ها رضایت داشته باشند.

یوسفی تصریح کرد: من تعصبی روی ژانر خاصی از موسیقی ندارم. آنچه برایم در حوزه موسیقی اهمیت دارد، پیگیری برای اجرای یک موسیقی استاندارد دارای اصالت است که ممکن است در هر نوع از موسیقی نیز قرار گیرد. به عبارتی من معتقدم یک نوازنده، یک آهنگساز یا یک خواننده می‌تواند بر اساس سلیقه‌های موسیقایی و آموزه‌های علمی خود در این عرصه در دموکراتیک‌ترین شکل ممکن با موسیقی برخورد داشته باشد. در همین کارهای حسام ناصری شما می‌بینید که او با ترکیبی از سازهای زهی و پیانو می‌آید و از موسیقی ایرانی در چارچوب‌ها و استاندارهای خودش استفاده می‌کند. پس چه عیبی دارد اگر بتوانیم روی این مسیر حرکت کنیم تجربه حضور در انواع موسیقی را نیز داشته باشیم.

کد خبر 4934075 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: زکریا یوسفی موسیقی ایرانی موسیقی تلفیقی موسیقی نواحی برنامه تلویزیونی ویروس کرونا موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم سینمایی شبکه دو سیما فیلم کوتاه روز قدس شیوع کرونا سریال ایرانی موسیقی پاپ شبکه پنج سیما رادیو ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، یکی از موضوعاتی که هرساله با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران داغ می شود بحث محل برگزاری نمایشگاه است.

نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور در قریب به ۴۰ سال که عمر خود را سپری میکند هیچگاه محل ثابتی برای خود نداشته و همیشه مستاجر مصلای تهران بوده است.

سال ۱۳۹۴ که شهر آفتاب به بهره برداری رسید و همه حدس و گمان ها بر این بود که نمایشگاه کتاب بالاخره صاحب یک مکان دائمی شد اما طولی نکشید تا پس از برگزاری ۲ دوره این نمایشگاه در شهر آفتاب، دوباره نمایشگاه به مصلای تهران منتقل شد و همه محاسبات در خصوص جانمایی این نمایشگاه برهم ریخت.

ساخته شدن مصلای امام خمینی برای کار و منظوری دیگر و همچنین قرار گرفتن مصلا در منطقه‌ای شلوغ و پرترافیک از جمله دلایل مهمی است که باعث می شود این مکان محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب با آن حجم عظیم از حضور مردم نباشد.

اما در ۲سال اخیر این موضوع ابعاد جالب تری پیدا کرده است.

اوایل سال ۱۴۰۱ بود که عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با انتشار توییتی ضمن اعلام برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۱ در مصلای تهران، خبر برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۲ را در شهر آفتاب اعلام کرد.

وی در صفحه توییتر خود نوشت:

«نمایشگاه کتاب امسال در مصلی تهران برگزار خواهد شد و شهرداری تهران نیز به امید خدا با همه توان در کنار وزارت ارشاد، خادم اصحاب فرهنگ و مردم عزیز خواهد بود. در عین حال تلاش می‌کنیم با تمهید بهترین امکانات، زمینه انتقال این رخداد بزرگ فرهنگی را از سال ۱۴۰۲ به شهر آفتاب فراهم کنیم.»

پس از این اعلام موضع سخنگوی شهرداری تهران همه منتظر بودند تا سال بعد یعنی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ در شهر آفتاب برگزار شود.

تا اینکه با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه اختتامیه بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ درباره انتخاب مکان نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ عنوان کرد: از مدتی قبل، مکاتباتی با شورای شهر و شهرداری تهران داشتیم و نیازهای نمایشگاه کتاب درباره فضای مسقف و خدمات مورد نیاز خود را مطرح کردیم.

وی افزود: در نامه‌ای که تابستان به شهرداری تهران ارسال کردیم، گفته بودیم اگر می‌خواهند در «شهر آفتاب» میزبان نمایشگاه باشند، شرایط این مجموعه را به شرایط ما ـ معاونت امور فرهنگی و مجری برگزاری نمایشگاه ـ نزدیک کنند تا بازدیدی هم داشته باشیم.

احمدوند با اشاره به بازدیدی که چند روز گذشته از مجموعه شهر آفتاب انجام شد، توضیح داد: در این بازدید مشخص شد وضعیت شهر آفتاب نسبت به قبل فعال شده و در حال پیشرفت است؛ البته از مصلا هم بازدید داشتیم و شرایط مصلی را برای برگزاری نمایشگاه دقیق‌تر می‌دانیم.

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در صفحه شخصی خود اعلام کرده است: نمایشگاه از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار می‌شود.

به این ترتیب و برخلاف همه تصورات، نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ همچنان در مصلای تهران برگزار شد و بازهم شهرآفتاب رنگ نمایشگاه کتاب را به خود ندید.

با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصاحبه ای ضمن اعلام مصلا به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: برای انتخاب مکان برگزاری، بازدیدی از مجموعه «شهر آفتاب» و «مصلی امام خمینی (ره)» داشتیم، مصلا شرایط بهتری برای میزبانی دارد.

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز طی مصاحبه‌ای با بیان اینکه معتقدم با رفع اشکالات نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب باید در سال‌های آینده نمایشگاه کتاب را به آنجا منتقل کرد، افزود: به نظرم در حال حاضر با توجه به کمبودهایی که در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب داریم این مکان برای برگزاری نمایشگاه کتاب فضای مناسبی نیست؛ دو دوره‌ای هم که آنجا برگزار شد مشکلاتی ایجاد کرد. مدیریت شهری باید نمایشگاه شهرآفتاب را کامل کند و دسترسی و ظرفیت‌های آن را بهبود ببخشیم و اصلاح کنیم.

عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز در خصوص فراهم نبودن زیرساخت های نمایشگاهی برای برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: اینطور نیست و سال گذشته ۴۰ نمایشگاه تاثیرگذار در این محل برگزار کردیم که برای مثال نمایشگاه خودرو به لحاظ کمی میزبان طیف گسترده ای از بازدیدکنندگان بود.

تقدسی نژاد افزود: مجموعه شهرآفتاب کاملا آماده همکاری با کلیه ارگان ها است و اگر مجموعه‌ای صلاح نداند با ما همکاری کند کاری از دست ما ساخته نیست.

وی با بیان اینکه ما یک مجموعه دولتی هستیم و این محل از پول بیت المال ساخته شده بیان کرد: تمام تلاش ما این است تا بتوانیم باری از دوش تهران برداریم.

مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در پاسخ به این سوال که چرا می گویند شهرآفتاب آماده برگزاری نمایشگاه کتاب نیست افزود: برید از خودشان بپرسید و من قبلا دفاعیات خودم را بارها اعلام کرده‌ام.

حال با توجه به انتظارات چند ساله و همچنین ادعاهای معاون فرهنگی وزارت ارشاد در خصوص شرایط بهتر مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب و ادعای مدیرعامل شهرآفتاب در خصوص آمادگی برای میزبانی از نمایشگاه کتاب باید دید چه دلیلی باعث جلوگیری از انتقال نمایشگاه کتاب به محل شهرآفتاب می شود و آیا سال آینده وعده انتقال نمایشگاه به این محل محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228727 برچسب‌ها کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • تلفیق نبوغ و تجربه؛ وقتی حرکت انگشت تونی کروس کار بایرن مونیخ را ساخت! / عکس
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی کتاب شد/ خواندن چند پژوهش
  • رقص جنجالی بهنام بانی در کنسرتش؛ دست‌وبالم بسته است وگرنه (فیلم)
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد